مهم ترین گام در مسیرکسب درآمد از یک سایت، افزودن سایت به گوگل می باشد. در صورتی که سایت به درستی ثبت نشود، در گوگل نمایش داده نمی شود. به عبارتی در صورتی که ثبت سایت درست انجام نشود مانند این است که سایتی وجود ندارد. بنابراین ثبت سایت مهم ترین اقدام در مسیر درآمدزایی می باشد. برای ثبت سایت در گوگل استانداردهای وجود دارد، در ادامه به آنها می پردازیم.
نکات مهم قبل افزدون سایت به گوگل
یک گام مهم برای رشد سایت، ثبت صحیح آن در گوگل است.ثبت صحیح در گوگل سبب می شود که سایت برای گوگل ایندکس و مشخص شود. با انجام این کار، موتورهای جستجو بر روی سایت توقف کرده و سایت را مورد بررسی قرار می دهند.
ربات های گوگل در ساعت مشخصی از شبانه روز به بررسی سایت های معرفی شده، می پپردازند. ارزش هر یک از سایت های معرفی شده، توسط رتبه بندی مشخص می شوند. و پس از انجام بررسی ها، موتورهای جستجو سایت ها را به لیست خود اضافه می کنند. در واقع افزودن سایت به گوگل انجام می شود. در صورتی که سایتی قدیمی باشد یا بدون محتوا باشد، سایت را حذف می کنند.
برای افزدون سایت به گوگل بایستی آدرس سایت به همراه توضیحات مورد نیاز در گوگل وارد شود.
سایت ثبت شده در گوگل بلافاصله قابل جستجو کردن نمی باشد و یک بازه زمانی نسبتا طولانی را نیاز دارد.در حقیقت بعد از افزدون سایت، یک مسیری طولانی برای رشد و افزایش رتبه در پیش است.
مراحل ثبت سایت
برای افزودن سایت به گوگل نیاز به ایجاد یک حساب کاربری Gmail می باشد. در صورتی که فرد Gmail نداشته باشد،قبل از شروع مراحل زیر باید یک حساب کاربری Gmail ایجاد کند.
در ابتدا بایستی به صفحه اصلی GOOGLE SEARCH CONSOLE مراجعه کرده و سپس با استفاه از حساب کاربری Gmail وارد سایت شد.
مزایا استفاده از GOOGLE SEARCH CONSOLE
- دریافت محتوا ایندکس شده توسط گوگل: پس از ثبت نام در صفحه اصلی گوگل کنسول، می توان URL و نقشه سایت ها را به صورت جداگانه ارسال کرد.
- برررسی URL: در این قسمت امکان مشاهده، جزئیات ربات ها و ارائه اطلاعات وجود دارد.
- تحلیل و آنالیز جستجو: امکان تجزیه و تحلیل در جستجو GOOGLE
در GOOGLE SEARCH CONSOLE دو روش برای افزودن سایت وجود دارد:
- روش Domain Property: معرفی سایت و افزودن دامنه ای برای آن
- روش URL Prefix :افزودن یک آدرس مشخص
روش Domain Property در افزودن سایت به گوگل
در ابتدا بایستی در قسمت دامنه، URL مربوط به سایت مدنظر وارد شود. سپس گوگل برای تایید مالکیت سایت، لیستی از گزینه ها را ارائه می دهد. برای تایید مالکیت در این بخش می توان از کد پیگری Google Analytics نیز استفاده کرد.( در صورتی قادر به استفاده از این کد پیگری می باشید که قبلا از Google Analytics استفاده کرده باشید). پس از تایید دامنه، تمامی فولدر ها و زیردامنه ها به نام مالک سایت ثبت شده و قابل مدیریت می باشد.
سپس یک DNS Record در اختیار مالک سایت قرار می گیرد که بایستی در تنظیمات DNS خود وارد کند. زمانی که تایید هویت سایت به عنوان مالک انجام شود، سطح دسترسی بالا (مانند تغییرات DNS دامنه) در اختیار مالک سایت قرار می گیرد.
تغییرات DNS زمانبر است و گاهی ممکن است تا ۲۴ ساعت طول بکشد. در این زمان امکان انتخاب گزینه VERIFY وجود ندارد و این رکود نباید حذف شود زیرا با حذف آن، دسترسی اطلاعات محدود خواهد شود.
روش URL Prefix
URL Prefix روش دیگری برای افزودن سایت به گوگل می باشد.در این روش امکان تایید مالکیت برای آدرسی مشخص وجود دارد. در حقیقت در روش URL Prefix امکان دسترسی به تمام اطلاعات یک دامنه وجود ندارد و تنها مدیریت یک بخش مشخص (برای مثال: یک فولدر یا زیر دامنه) بر عهده مالک سایت می باشد.
نحوه افزدون سایت در روش URL Prefix بدین صورت است که:
ابتدا باید آدرس سایت وارد شود( آدرسی که سایت، با آن در دسترس کاربران است)
سپس تایید هویت انجام می شود. برای تایید هویت روش های مختلفی وجو دارد
- HTML FILE
- HTML TAG
- GOOGLE ANALYTICS
روش HTML FILE
در این روش تایید هویت، یک فایل برای مالک (بر اساس حساب کاربری GAMIL) ایجاد می شود.پس از دریافت فایل HTML در ریشه اصلی هاست آپلود می شود. و در آخر انتخاب گزینه verify.
استفاده از فایل HTML روشی است که گوگل آن را توصیه می کند. و از مزیت های آن می توان به عدم نیاز به کدنویسی و ساختار سایت اشاره کرد. در واقع تغییرات در کدنویسی سایت و قالب مشکلی ایجاد نمی کند.
HTML TAG
HTML TAG از یکی روش های تایید هویت در مراحل افزودن سایت به گوگل می باشد. در صورتی که دسترسی به سرور و هاست وجود ندارد می توان در قسمت Other verification methods گزینه HTMLTAG را انتخاب کرده و از آن جهت تایید هویت خود در زمینه ثبت سایت به گوگل استفاده کرد.
کد HTML را در HEADER سایت خود قرار داده و در نهایت با زدن گزینه VERIFY ، ثبت سایت در گوگل انجام می شود.
نکته: در صورتی که طراحی سایت با استفاده از مدیریت محتوای وردپرس انجام شده باشد و امکان قرار دادن کد HTML در HEAD صفحه نباشد، میتوان از YOAST استفاده کرد و کد HTML را در قسمت تنظیمات عمومی سایت قرار داد.
روش GOOGLE ANALYTICS
استفاده از این روش بسیار ساده است. در صورتی که از آمارگیر GOOGLE ANALYTICS استفاده شود و کد آن در سایت قرار گیرد، تایید هویت به سادگی انجام می شود. کافیست بر روی گزینه GOOGLE ANALYTICS کلیک کرده و سپس Verify را انتخاب شود.
اگر کد GOOGLE ANALYTICS حذف شود، دیگر امکان دسترسی به پنل GOOGLE SEARCH CONSOLE وجود ندارد و دسترسی قطع می شود.
نکته حائز اهمیت این است که افزودن سایت به گوگل اولین گام در مدیریت سایت است و انجام آن بسیار ساده می باشد اما این کار اهمیت ویژه ای در رشد سایت خواهد داشت.
سوالات متداول
آیا پس از افزودن سایت به گوگل امکان تغییر روش تایید هویت وجود دارد؟
بله این امکان تغییر روش تایید هویت وجود دارد. برای اینکار باید در بخش Users & permission, a different method روش تایید هویت را تغییر داد.
با حذف کردن کد یا فایل HTML دسترسی به قطع می شود؟
بله در صورتی که فایل یا کد html مربوط به تایید هویت حذف شود، دسترسی کاملا قطع می شود و دیگر امکان دسترسی به سرچ گوگل کنسول وجود ندارد.
اگر کد یا فایل تایید هویت اشتباها حذف شود تمام اطلاعات پیشین حذف می شود؟
در صورتی که 3 هفته از حذف فایل یا کد تایید هویت بگذرد و ثبت مجدد انجام نشود، تمامی اطلاعات پیشین حذف می شود.