چه شما جز طرفداران پر و پا قرص دیجیکالا باشید و چه از منتقدین همیشگی آن، حتما پذیرفته اید که این مجموعه به عنوان با سابقه و موفق ترین فروشگاه اینترنتی کشورمان، برای بسیاری از مشکلاتی که شما احتمالا با آن مواجه هستید راه حلی پیدا کرده است؛ راه حلی هایی که بهای به دست آوردن آن سال ها زمان، از دست دادن مشتری های بسیار و صرف هزینه های کلان برای آزمودن آن ها بوده است. خب این موضوع باید برای شما خبر خوشی باشد چون نیاز نیست دوباره چرخ را اختراع کنید؛ رقیب شما قبلا چرخ های زیادی را اختراع کرده است و کافی است کمی آن را برای کسب و کار خود بهینه کنید.
ما برای اسرار محرمانه فروشگاه های اینترنتی ارزش بسیاری قائل هستیم : سئو ترین واسرار محرمانه فروشگاه های اینترنتی
شما در انتهای این مقاله با نحوه نام گذاری کالا ها در دیجیکالا آشنا خواهید شد، محدودیت هایی که استفاده از این روش ها ایجاد خواهند کرد را متوجه خواهید شد و در نهایت می توانید با بهینه کردن الگو های نام گذاری کالا ها برای فروشگاه اینترنتی خود، در سئو ترین حالت ممکن باشید.
ابتدا خلاصه ای از نقشه راه را برای شما قرار داده ایم:

الزام رعایت ترتیب در نام گذاری محصولات
چند ماهی است که به دیجیکالا محصولات خود را با ترتیب و نظم خاصی نام گذاری می کند؛ این همان رازی است که باعث شده است تا در روز بتوانند هزار محصول جدید را در سایت خود وارد کنند آن هم با کمترین خطای ممکن. فرمول فعلی برای نام فارسی محصولات به این شکل است:
ماهیت محصول – مناسب برای جنسیت – برند – کد یا مدل – ویژگی های خاص – حجم یا سایز
به این مثال ها دقت کنید (برای مشاهده این موارد وارد سایت دیجی کالا و یک دسته خاص شوید؛ سپس محصولات را به صورت جدیدترین فیلتر کنید:
- نوار تفلون (ماهیت محصول) مدل (واژه کد یا مدل) Z-T5 (مقدار کد یا مدل) بسته ۴ عددی (حجم)
- نور افکن دستی (ماهیت محصول) کامیسیف (برند) مدل (واژه کد یا مدل) KM-2662 (مقدار کد یا مدل)
- دوربین دیجیتال (ماهیت محصول) سامسونگ (برند) مدل (واژه کد یا مدل) ST69 (مقدار کد یا مدل)
- مانتو (ماهیت محصول) زنانه (جنسیت محصول) مانتو ولیعصر (برند) مدل (واژه کد یا مدل) مایسا ۳۴۷۱۰ (مقدار کد یا مدل)
- گوشی موبایل (ماهیت محصول) اپل (برند) مدل (واژه کد یا مدل) Iphone 7 (مقدار کد یا مدل) ظرفیت ۶۴ گیگ (حجم یا سایز)
استفاده از یک الگوی دقیق از نام محصولات به این شکل چندین مزیت بزرگ خواهد داشت:
- محصولات در یک دسته بندی دیگر با نام گذاری فکر شده ای خواهند داشت.
- تکرار کلید واژه های خاص رعایت شده در هر دسته بندی (مثلا کلید واژه دوربین دیجیتال در ابتدای تمامی محصولات دوربین عکاسی تکرار می شوند که به سئو آن دسته کمک می کند)
- با وجود این الگو افراد بدون آموزش های تخصصی میتوانند نام محصول را به سئو ترین حالت ممکن وارد کنند (سلر هایی که پنل دارند در فروشگاه دیجیکالا، با وجود اینکه آشنایی با سئو ندارند اما به اجبار کالا را به بهترین شکل نام گذاری میکنند)
- این سبک نام گذاری به صورت خودکار کلید واژه های خاص را برای محصولات شامل می شود (مانند کیف زنانه، کفش مردانه، دوربین نیکون d5300 و ….)
- حالت های خاصی که ممکن است کاربر سرچ کند را شامل شده و احتمال یافتن در جستجوی داخلی سایت برای کاربر بیشتر میشود (کیف زنانه – کیف زنانه زارا – کیف زارا – کیف مدل ۱۰۲۰ زارا و …)
نام انگلیسی محصولات
احتمالش وجود دارد که تا الان به این قسمت توجه نکرده باشید. اگر محصولی دارای نام انگلیسی است؛ یعنی از طرف شرکت سازنده با نام خاصی معرفی گردیده است، معمولا شما این قسمت را در پایین نام فارسی آن محصول دیجیکالا مشاهده خواهید کرد.
پاسخ به اینکه نام انگلیسی چرا استفاده می شود و شما چه زمانی به آن نیاز شدید پیدا میکنید ، در قسمت اصول استفاده از نام انگلیسی برای محصولات فروشگاهی برای شما قرار داده شده است.
برای نام انگلیسی محصولات هم الگوی خاصی مشاهده می شود:
برند محصول – مدل – ویژگی شاخص – مناسب برای جنسیت – گروه محصول – حجم یا ظرفیت
- Apple iphone 6 64GB Mobile Phone
حتی در بسیاری از موارد مشاهده می شود که دقت قابل توجهی بر روی حروف کوچک و بزرگ محصولات انجام شده تا نام ها برای کاربران خوانا تر باشند؛ در مثال بالا استفاده از حرف i برای واژه iphone که به صورت کوچک استفاده شده به این خاطر است که مدل آیفون در دنیا به شکل iphone مشهور تر است تا Iphpne ! (همین دقت به جزییات است که این فروشگاه را از بسیاری دیگر متمایز میکند).
ترکیب هوشمندانه نام فارسی و انگلیسی در تگ H1
از مزیت های نام انگلیسی و فارسی برای شما گفتیم؛ اما برای محصولاتی مثل دوربین های عکاسی حرفه ای یا فلش مموری ها، تنوع زیادی مشاهده می شود که تنها تفاوت مدل ها در یک پسوند ساده است (مثلا واژه Is II برای دوربین ها). خب پس ما باید ارزش کاملا یکسانی به نام فارسی و انگلیسی محصولات در سایت بدهیم؛ یعنی هر دو باید در مهم ترین موضوع صفحه، یعنی تگ H1 باشند.
اگر شما در صفحه محصول مورد نظر خود دکمه Ctrl + U را فشار دهید و واژه H1 را سرچ کنید، مشاهده خواهید کرد که نام انگلیسی و فارسی با هم در درون یک تگ H1 قرار گرفته اند (که نام انگلیسی برای جداسازی دارای تگ span هم می باشد):
محدودیت و مشکلات موجود در این روش
خوب به یاد داشته باشید که این روش بسیار خوب و کاربردی است اما مشکلاتی برای پیاده سازی آن نیز برای دیجیکالا وجود دارد. هزاران تنوع کالایی موجود در این سایت باعث شده است تا زمان کافی برای پیدا کردن الگو های مناسب هر نوع کالا را در اختیار نداشته باشند؛ این دقیقا همان میدانی است که برای ورود شما خالی شده است.
حتما برای شما سوال است که “کدام الگوی مناسب؟ مگر چیزی جر دو حالت نام انگلیسی و فارسی کالا برای یک کالا وجود دارد؟؟”
پاسخ: خیر؛ برای ورود هر کالایی باید از همان دو الگو استفاده کرد اما توجه داشته باشید که
پارامتر هویت کالا خود بسیار جای بحث دارد. این همان نقطه ضعفی است که نیاز به زمان زیادی برای به دست آوردن انتخاب بهترین کلمه به عنوان هویت کالا دارد.
به تصاویر زیر خوب دقت کنید:
شما بیشتر برای یافتن چنین محصولی سرچ میکنید گلس یا محافظ صفحه نمایش ؟؟؟ اکر تنها احساس می کنید گلس احتمالا بیشتر سرچ می شود باید به شما بگوییم که گوگل Trend هم همین نظر را دارد (از عمد گلس گوشی را هم اضافه کردیم تا اگر گلس واژه خیلی کلی به نظر آمد اثبات کنیم واژه های جزیی و مناسب تری هم وجود داشت).
اما چرا برای محافظ نمایشگر های شیشه ای مستقیما از واژه گلس گوشی موبابل استفاده نکردند که بهتر هم بود از نظر جستجو کاربران؟ پاسخ سادست، آن ها فعلا مجبور اند فرآیند ورود کالا را تا حد ممکن ساده کنند. واقعا زمان کافی برای خرد کردن دسته بندی محافظ صفحه نمایش به دسته های گلس کوشی موبایل، گلس مایع کوشی موبایل، محافظ ژله ای صفحه نمایش و …. را ندارند.
در حقیقت این ضعف فعلا در انتخاب عنوان سئو و دسته بندی های کلی تر سعی شده است پوشش داده شود اما به هر حال این بزرگ ترین شانس شماست تا با استفاده از سئو ترین حالت ممکنی که می توانید وارد رقابت شوید.
مثال دیگری هم برای شما داریم:
شما اگر پوشال کاغذی بخواهید، واژه ابزار تزیینی را جستجو می کنید؟؟
تقریبا شکی ندارم که شما هم مثل من مستقیما واژه پوشال کاغذی را چه در گوگل چه در خود دیجیکالا جستجو خواهید کرد.
شخصا این مثال را سهل انگاری مسئولین ورود محصولات در دیجیکالا میدانم؛ درست است که باید کمترین زمان ممکن برای الگوی نام گذاری کالا ها صرف شود اما این نحوه انتخاب الگو برای پوشال ها واقعا از این تیم حرفه ای بعید بود.
قطعا در کسب و کار شما هم چنین مواردی پیدا می شود
تفاوتی در سئو فروشگاه های اینترنتی و سایر وبسایت ها وجود دارد؛ بسیاری از مجموعه ها زود تر از شما شروع کرده اند و شما باید با آن ها رقابت کنید؛ بد تر اینکه مطمئن باشید که خیلی زود افراد بیشتری هم به این نوع کسب و کار مراجعه خواهند کرد.
در یک فروشگاه اینترنتی فروش کالا بسیار مهم تر افزایش ورودی برای سایت است؛ شما باید خیلی سریع به فروش برسید و قسمتی از بازار را از آن خود کنید؛ پس برخلاف سئو سایر وبسایت ها ما سئوکار ها باید رزونه ورود به بازار را پیدا کنیم نه صرفا افزایش ورودی به سایت با کلید واژه های پر بازدید کم بازده.
شما می توانید در کلید واژه دوربین اول باشید و برای مثال روزی ۳۰۰۰ ورودی داشته باشید؛ مسئله اینجاست که کسی که سرچ میکند دوربین الزاما قرار نیست بخرد؛ بد تر از آن حتی معلوم نیست چه میخواهد!! دوربین مدار بسته؟ دوربین فیملبردری؟ دوربین خانگی؟ دوربین موبایل؟ دوربین شکاری؟؟؟
اما اگر کسی جستجو کند قیمت دوربین عکاسی مشخص است به دوربین عکاسی و بهتر از آن یعنی خرید فکر میکند. اگر شما توزیع کننده پوشال های کاغذی هستید آیا عاقلانه است تا بر روی ابزار تزیینی کار کنید؟؟ کاربری که پوشال کاغذی بخواهد، پوشال کاغذی سرچ میکند.
بهترین راه ورود به بازار، تمرکز بر روی کلید واژه هایی هستند که:
- رقیبان شما کمتر روی آن ها تمرکز کرده اند (دقیقا مانند مثال های بالا)
- شما اطمینان بیشتری دارید که کاربر قصد خرید دارد هر چند خیلی جزیی باشند (انتخاب پوشال به جای ابزار تزیینی)
- خاص تر هستند اما شما بدون رقیب خواهید بود (حتی اگر کمتر جستجو شوند)
در همین شروع کار برای انتخاب نام مناسب کالا های خود، کمی زمان بیشتری صرف کنید. باور کنید بسیاری از کلید واژه ها رقابتی ندارند و اگر تمام اصول موجود در این سایت را پیاده سازی کنید، خیلی سریع تر از زمانی که تصورش را میکنید به فروش خواهید رسید.
در انتها از شما بسیار متشکرم که وقت ارزشمند خود را در اختیار من قرار دادین و تا انتهای این مقاله با من همراه بودید.
پیش به سوی سئوترین حالت ممکن و افزایش درآمد سایت شما …
2 Comments
سجاد یوسفی
نگو آقا!!!
دست زیاد میشه!
😀
احسان مصاحبه
سلام سجاد جان
همه کسب و کار های موفق باید بدونن این چیزا رو و استفاده کنند ازشون. خوشحالم که نظرت رو اینجا ثبت کردی