حتما برای شما هم اتفاق افتاده است که برای پیدا کردن اطلاعات بیشتری در رابطه با کلید واژه ای که در نظر گرفته اید به ابزار های تحلیلگر کلید واژه مانند keywordplanner – kwfinder – google trend مراجعه کنید اما هیچ دیتایی به شما ارائه نشود؟؟
آیا برای شما هم اتفاق افتاده است که بعد از ۳ ماه متوجه شوید کاربران سایت شما “هولدر گوشی” را به فلان شکلی سرچ می کنند که در سایت شما از آن استفاده نشده و بدتر اینکه رقابت روی آن کلید واژه بسیار پایین تر از “هولدر گوشی” بوده است؛ به طوری که اگر شما در همین ۳ ماه روی آن واژه سرمایه گذاری کرده بودید، الان بدون شک در صدر نتایج جستجو ها حضور داشتید.
در قالب یک مثال کاملا عملی شما خواهید دید که چطور کلید واژه های مرتبط با محصول یا مقاله مورد نظر خود را می توانید پیدا کنید. در این مسیر شما با روش ها و اسرار سئو کار ها آشنا خواهید شد؛ اسراری که کسب و کار شما را سریع تر به هدف نزدیک می کند.
اعتقاد دارم سئو نباید تئوری مطرح بشه به خاطر همین موضوع این آموزش رو با دو کلید واژه فرضی جلو می برم. مطمئنم اینطوری شما نتیجه بهتری رو کسب خواهید کرد.
کلید واژه های مثال ما
کلید واژه هایی مانند “هولدر گوشی” و “آموزش عکاسی پرتره” دقیقا وضعیتی مشابه صورت مسئله ای که مطرح شد دارند؛ اطلاعات خاصی در ابزار های تحلیل کلید واژه برای آن ها وجود ندارد و می توانند مثال های خوبی برای ما باشند.
وقتی از همه جا ناامید شدی به سراغ گوگل برو …
زمانی که شما در گوگل عنوانی را جستجو می کنید، قبل از اینکه تمام حروف را وارد شوند، گوگل حدس هایی می زند که این دقیقا شروع ماجرای ماست. به این تصویر دقت کنید:
اولا به این لیست اعتماد کنید؛ مطمئن باشید به حد قابل قبولی کاربران واژه هایی که به شما پیشنهاد شده را جستجو کرده اند. برای اینکه به این لیست بیشتر اعتماد کنید جالب است بدانید که اگر نگاهی به Search console دامین ها داشته باشیم خواهیم دید نام بسیاری از کسب و کار ها مثلا واژه سئوترین ، در روز ممکن است ۲۰۰ بار در گوگل جستجو و کاربر وارد سایت شده باشد؛ اما شما اگر در گوگل سرچ کنید “سئوتری” ، به شما واژه سئوترین را پیشنهاد ندهد.
دوما همیشه به خاطر داشته باشید که پیشنهاد ها به ترتیب بر اساس بیشترین جستجو از بالا به پایین مرتب شده اند. پس برای تصویر بالا می توان نتیجه گرفت که “روکش صندلی پراید” از “روکش صندلی سمند” بیشتر جستجو می شود؛ حتی بیشتر از “روکش صندلی چرم” که کاملا منطقی هم به نظر می رسد.
مسئله رعایت شدن ترتیب بر اساس جستجوی کاربران گاهی نیاز به توضیح دارد چون ممکن است شما به ترتیب پیشنهاد ها ومیزان جستجوی کلید واژه ها شک کنید. این مورد را در نظر داشته باشید که گوگل همیشه می خواهد بهترین و دقیق ترین تجربه کاربری را ارائه دهد؛ در تصویر بالا گوگل برای شما تنها ۵ پیشنهاد نمایش داد. خب به نظر شما از میان صد ها حالتی که ممکن است با واژه “روکس صندلی” جستجو شود، چرا آن ۵ تا را به شما پیشنهاد داد؟ جز این است که این ۵ واژه بیشترین ارتباط و جستجو را توسط کاربران نسبت به عبارت شما دارد؟ آیا منطقی است که ۵ پیشنهاد به طور د ده شوند؟ آن هم بدون هیچ چینشی؟ کدام ترتیب بهترین حالت ممکن برای کاربر است؟ قطعا پیشنهاد های بالایی جستجو های بیشتری به نسبت سایرین داشته اند.
سوالی که همیشه مطرح می شود: این کلید واژه های پیشنهادی چند بار در ماه سرچ می شوند؟؟
پاسخ: اصلا نمی توان حتی تخمینی زد. ما فقط می دانیم آنقدری در طول زمان جستجو شده است که تیپ کلی سرچ ها را گوگل به خاطر سپرده و حتی ترتیب بر اساس میزان جستجو را در نظر می گیرد. فراموش نکنید تحلیل این اطلاعات برای کسب و کار شما بسیار با ارزش هستند.
شروع تحلیل کلید واژه کم جستجو ” هولدر گوشی “
فرض می کنیم شما سئو کار یا مدیر یک فروشگاه اینترنتی هستید و کارفرما برای شما یک دسته از هولدرهای گوشی مناسب ماشین و موتور و انعطاف پذیر و چه و چه آورده است. شما شک دارید که سئو ترین حالت ممکن برای نام گذاری این محصولات چه می تواند باشد؟ البته چند حالتی به ذهن شما می رسد مثلا:
- استند موبایل
- هولدر گوشی
- هولدر موبایل
- گیره موبایل
خب الان یک سوال حیاتی مطرح می شود: از کجا معلوم کاربر حالت های دیگر را جستجو نمی کند؟ شاید چیزی از قلم افتاده باشد!
پاسخ: کاملا حق با شماست! اصلا بعید نیست.
از آنجایی که قبلا سراغ Google trend , …. رفته ایم و دست خالی بر گشته ایم (یعنی کلید واژه های مرتبط را دریافت نکردیم)، مجبور می شویم بریم سراغ موتور جستجوی گوگل یعنی google.com . از این قسمت به بعد شما تحلیل پیشنهاد های گوگل را یاد خواهید گرفت پس بسیار دقت کنید.
ما واژه ای که بیشتر از همه روی آن شک داریم را جستجو می کنیم؛ یعنی هولدر گوشی:
بلا فاصله بعد از نمایش این پیشنهاد ها باید با خود بگوییم که:
- من سرچ کردم “هولدر گوشی” اما در پیشنهاد ها اکثرا به من “هولدر موبایل” نمایش داده شده. پس احتمال خیلی زیاد “هولدر موبایل” از “هولدر گوشی” بیشتر سرچ می شود (در گوگل ترندز به شما نشان خواهیم داد که درست متوجه شده اید؛ بر روی تحلیل کلید واژه “هولدر گوشی” و “هولدر موبایل” در گوگل ترندز کلیک کنید)
- در پیشنهاد ها کلید واژه “نگهدارنده موبایل” هم به چشم میخوره؛ حتی با این که من اصلا هیچ کلمه ای از اون کلید واژه رو سرچ نکرده بودم. پس نگهدارنده موبایل هم باید به لیست واژه های پر شک خودم اضافه کنم (که دقیقا همین کلید واژه ای که اتفاقی پیداش کردین دقیقا بیشترین جستجو را دارد؛ البته تا به این لحظه انتشار مقاله)
- چند تا از حالت های جستجو چقدر جالب اند؛ من می تونم دسته بندی بسازم با نام “هولدر موبایل برای سمند” یا “هولدر موبایل روی فرمان” و چون رقابت بسیار کمی وجود دارد بر روی این کلید واژه، به سادگی خریدار رو به سایت خودم جذب کنم (پیشنهاد می کنم برای اینکه استراتژی واژه های کم جستجو که برای شروع بهترین گزینه و سو دآور ترین گزینه ها هستند رو به کار بگیرید به قسمت آموزش نام گذاری محصولات فروشگاه اینترنتی مراجعه کنید).
- حالا باید وارد بقیه جستجو ها هم بشوم ببینم چه چیز های جدیدی به چشمم میخورد (وارد پیشنهاد “هولدر موبایل روی فرمان” شوید و نتایج آن جا را هم تحلیل کنید. تک تک شاخه های این درخت را جستجو کنید تا بهترین کلید واژه های ممکن رو کشف کنید).
همیشه باید به همین شکل به نتایج پیشنهادی نگاه کنید؛ این واژه های پیشنهادی حکم طلا را دارند.
کلید واژه کم جستجو دوم “آموزش عکاسی پرتره “
این کلید واژه را از عمد انتخاب کردم تا تنها به چشم یک محصول به کلید واژه ها نگاه نکنید. بسیاری از مواقع ما در وبسایت فروشگاهی خود قسمتی تحت عنوان مجله یا mag داریم؛ شاید هم شما نیاز داشته باشید تا برای محصولات خود مقاله ای تهیه کنید و به مخاطب خود نشان دهید که فلان کالای شما چطور مشکل آن ها را بر طرف می کند (اینی که گفتم تعریف مشتری پسندش بود اما در حقیقت به این کار در علم شیرین تبلیغ نویسی میگن ایجاد احساس نیاز برای مشتری).
پس ما فرض می کنیم قرار است شما مطلبی را در رابطه با آموزش عکاسی پرتره منتشر کنید و در آن محتوا کالا های مورد نیاز این سبک عکاسی را به کاربر معرفی کنید تا وارد صفحه محصولات شما شود.
من در سئوترین سعی می کنم بیشتر تخصصی روی سایت های فروشگاهی کار کنم اما اگر کنجکاوید که برای بالا آمدن بر روی خود کلید واژه آموزش عکاسی پرتره چه کاری بهتر است انجام دهید، من در آخر همین مقاله روشی که خودم استفاده می کنم را برای شما توضیح خواهم داد.
خب اگر آموزش عکاسی پرتره را برای مثال در گوگل ترندز سرچ کنید خواهید دید که: Google trend
همانطور که مشاهده می کنید چیزی به جز نسبت جستجو آن که گاهی کم و زیاد شده است، وجود نداد؛ یعنی اگر واضح تر بگویم ما سر نخی از دیگر کلید واژه هایی که به این موضوع ارتباط دارند مشاهده نمی کنیم.البته این نمودار برای افرادی که تازه سئو را شروع کرده اند می توانند گمراه کننده هم باشد (روز هایی که نمودار به صفر رسیده است به معنای صفر بار جستجوی اون کلید واژه نیست؛ در آن روز ها کلید واژه مد نظر کمتر جستجو شده به نسبت سایر روز ها بسیار کمتر جستجو شده است اما باز هم مشخص نیست چند بار).
پس ناچاریم برای پیدا کردن سر نخ و ایده های بیشتر از جستجو های کاربران، “آموزش عکاسی پرتره” را در گوگل سرچ کنیم:
از تصویر بالا متوجه می شویم که:
- وقتی من کلید واژه “آموزش عکاسی پرتره” را نصفه نوشتم اما گوگل بهم پیشنهادش داد؛ پس کلید واژه محبوبی هست (البته وقتی گوگل ترندز اطلاعاتی از میزان جستجوی کلید واژه نمایش می دهد، شکی در محبوب و پر سرچ بودن نسبی آن کلید واژه نیست)
- کاربران به دنبال PDF آموزشی این موضوع هستند و دقیقا واژه pdf را هم در جستجوی خود ذکر کرده اند. پس چقدر خوب می شد یک مقاله با دقیقا همین موضوع در سایت منتشر کنم. البته در نظر دارم که در ظاهر به سئوی سایت ممکن است کمکی نکند پس سعی میکنم در Pdf حسابی به سایتم لینک بدهم و کاربر را بار ها به سایتم بکشانم (حالا برای همین مثال اتفاق جالبی که افتاد، اگر شما دقیقا “آموزش عکاسی پرتره pdf” را باز کنید خواهید دید که کسی بر روی آن کارنکرده است – البته حداقل تا امروز که من این مقاله را می نویسم – پس این بهترین فرصت برای شماست؛ خیلی سریع به نتیجه خواهید رسید).
- مورد های دوم به بعد هم بسیار با ارزش اند. اگر اجباری نیست که من حتما کلید واژه “آموزش عکاسی پرتره” را انتخاب کنم، میروم به سراغ کلید واژه های مرتب که رقابت کمتری دارند و با آن ها شروع می کنم.
نتیجه گیری در رابطه با کلید واژه های کم رقابت مناسب
از من احسان مصاحبه همیشه به یاد داشته باشید که:
ابدا نیاز نیست از همان ابتدا وارد جنگ و رقابت شوید. برای شروع به سراغ اقیانوس آبی خاص خود بروید؛ اقیانوس آبی که رقیبانتان در آنجا حضور ندارند. مشتری ها در آنجا منتظر شما هستند.
اگر تازه کسب و کار خود را شروع کرده اید بدانید که رقابت از همان ابتدا برای شما پرهزینه و گاها دردسر ساز است. مرتبط و کم رقابت ترین کلید واژه های کسب و کار شما، زود بازده ترین سرمایه گذاری برای کسب و کار شما محسوب می شوند، آن ها را از دست ندهید.
از اینکه وقت خود را در اختیار من قرار دادین و تا انتهای این مقاله همراه من بودین از شما بسیار سپاس گزارم. اگر سوالی در رابطه با این موضوع دارید در قسمت نظرات پاسخگوی شما خواهم بود.
خب من یک قولی در قسمت “آموزش عکاسی پرتره” به شما دادم:
اگر من بخواهم مستقیما روی کلید واژه “آموزش عکاسی پرتره” اصولی کار کنم چون رقابت زیاد است بر روی این کلید واژه، اول در قسمت مقالات سایت مورد نظرم دسته بندی ای به همین نام می سازم. بعد شروع می کنم به تولید کردن مطالب مرتبط که در تصویر هم به شما نشان دادم؛ مثلا “پرتره با گوشی موبایل”، “پرتره در طبیعت” و …
مطالب مرتبط را در دسته بندی “آموزش عکاسی پرتره” قرار می دهم (البته در تمام محتوا ها ساختار کلی را همیشه در سئوترین حالت ممکن کار میکنم؛ این یک اصل برای موفقیت در گوگل است) تا کاربر پس از وارد شدن به دسته بندی “آموزش عکاسی پرتره” توجهش به مقاله های مرتبط جلب شود و آن ها را هم مطالعه کند. این دقیقا همان کاری است که گوگل دیوانه وار به آن علاقه دارد …
2 Comments
سجاد یوسفی
فکر کنم یه مقاله مجزا درباره استراتژی اقیانوس آبی بری بد نباشه
“ابدا نیاز نیست از همان ابتدا وارد جنگ و رقابت شوید. برای شروع به سراغ اقیانوس آبی خاص خود بروید؛ اقیانوس آبی که رقیبانتان در آنجا حضور ندارند. مشتری ها در آنجا منتظر شما هستند.”
کسی که با این مفهوم آشنا نباشه براش یه مقدار گنگ میمونه داستان
احسان مصاحبه
سلام سجاد عزیز
دقیقا اقیانوس آبی دارند با این کلید واژه های جدید کم رقابت که ماهی گیریی (کسب و کار های رقیب) قبلا به اونجا نرفتند؛ بار ها در سایت های مختلف از همین روش استفاده کردیم و تونستیم کلید واژه های مهم تر رو به همین شکل بگیریم از رقیب ها …
ممنون بابت نظرت