گاهی ممکن است، مالک یک سایت تصمیم به حذف سایت خود بگیرد. حذف سایت از نتایج جستجو گوگل دلایل مختلفی دارد، برخی افراد به دلیل مشکلات حقوقی اقدام به حذف سایت خود می کنند. و گاهی ممکن است سایت اشتباها در گوگل ایندکس شود. به هر حال در صورتی که نیاز به حذف سایت باشد، باید مراحلی طی شود تا سایت از نتایج سرچ گوگل حذف شود. در ادامه به نحوه حذف سایت می پردازیم.
جلوگیری از ایندکس شدن صفحات سایت در گوگل
زمانی که یک سایت اشتباها در گوگل ایندکس شده باشد و به دلایلی مالک سایت، قصد حذف سایت را داشته باشد بایستی از بخش removal console گوگل استفاده کند. اما برخی اوقات پیش میاید که مالک سایت قصد ایندکس کردن سایت خود را ندارد. به عبارتی نیازی به اینکار ندارد. در این مواقع باید از راهکارهای زیر استفاده کرد:
- استفاده از افزودنه های مربوط به سایت وردپرس
- استفاده تگ no index
- استفاده از robots.txt
با استفاده از این راهکارها، گوگل سایت را ایندکس نمی کند.
Removal search console حذف سایت از نتایج گوگل
در بخش Removal search console می توان سایت را از نتایج جستجو حذف کرد. در واقع در این صفحه امکان ثبت آدرسی که می خواهیم حذف شود، وجود دارد. پس از ثبت سایت در این صفحه، گوگل درخواست ها را بررسی کرده و سپس سایت از نتایج جستجو گوگل حذف خواهد شد. در خواست های ثبت شده در این قسمت تا شش ماه اعتبار دارند. در صورتی که صفحه در وضعیت no index نباشد، امکان ایندکس مجدد آن توسط گوگل وجود دارد.
کاربردهای removal search console
- حذف صفحه مدنظر
- تغییر URL صفحه
- رفع مشکل سایتی که اشتباها ایندکس شده اند.
- امکان حذف کردن دایرکتوری از سایت
- کش شدن محتوا صفحه
- حذف کردن لینک یک سایت از نتایج جستجو گوگل
گاهی فرد می خواهد یک دایرکتوری خاص را از دامنه حذف کند در این صورت نیز باید از بخش Removal search console استفاده شود.
مراحل کار با Removal search console (حذف سایت از جستجو گوگل)
در بخش Removal search console امکان حذف سایت از نتایج جستجوی گوگل وجود دارد. در این قسمت می توان سایت خود و یا سایت دیگران را حذف کرد. همچنین در این بخش می توان به گوگل اعلام کرد که محتوای یک سایت مناسب بزرگسالان است.
بدلیل اهمیت بالای بخش removal تنها فردی امکان استفاده از این بخش و حذف سایت را دارد که سایت را در گوگل ثبت کرده یا از طریق تنظیمات دسترسی کامل به او داده شده باشد.
در صورت داشتن دسترسی در بخش removal گزینه new request قرمز رنگ است و در مواقعی که فرد، دسترسی لازم را نداشته باشد، دکمه new request خاکستری رنگ خواهد بود.
از منوی که در سمت چپ صفحه وجو دارد گزینه removal را انتخاب کرده و سپس باید در تب temporary removals گزینه new request (قرمز رنگ) درخواست جدید ایجاد کرد.
با زدن گزینه new request (درخواست جدید) یک پنجره باز خواهد شد.
دو بخش پنجره new request :
- Temporarily remove URL
- Clear cached URL
Temporarily remove URL حذف سایت از نتایج گوگل
بخش اول به نام Temporarily remove URL مربوط به حذف سایت از نتایج جستجو گوگل می باشد. پس از انتخاب این گزینه بایستی آدرس صفحات مدنظر وارد شود. گوگل درخواست را بررسی کرده و پس از یک بازه چند روزه، سایت از نتایج جستجو گوگل حذف خواهد شد.
بخش Temporarily remove URL دارای دو قسمت است:
- حذف یک صفحه مشخص
- حذف یک دایرکتوری خاص
حذف آدرس یک صفحه مشخص
برای انجام این کار کافیست گزینه Remove this URL only انتخاب شود و آدرس آن صفحه مشخص را وارد کرد.
مراحل:
- وارد کردن آدرس سایتی که قصد حذف آن را دارید
- انتخاب کردن گزینه remove this URL only
- کلیک کردن بر روی دکمه next
- و در نهایت انتخاب، گزینه submit request در پنجره باز شده
با انجام مراحل گفته شده حذف سایت از نتایج جستجوی گوگل انجام می شود. اما در صورتی که فرد منصرف شده باشد می تواند گزینه cancel request را زده تا درخواست لغو شود.
حذف یک دایرکتوری خاص
برخی مواقع مدیر سایت قصد حذف یک دایرکتوری مشخص در سایت خود را دارد. در واقع حذف یک داکتوری خاص از نتایج سرچ گوگل مدنظر است. در چنین شرایطی باید در بخش Temporarily remove URL اقدام به حذف آن کرد. در این صورت آدرس صفحات با پسوند مدنظر، حذف می شود.
مراحل کار:
- وارد کردن آدرس یک دایرکتوری مشخص( آدرس وارد شده در این بخش باید دقیقا همان آدرسی باشد که در گوگل در دسترس است)
- انتخاب گزینه Remove all URLs with this prefix
- کلیک کردن بر روی دکمه next
- انتخاب گزینه submit request در پنجره باز شده
- و در نهایت گوگل تمام صفحات آدرس با آن پسوند را حذف می کند.
همانطور که در بخش (حذف صفحه مشخص) اشاره شد، در صورت منصرف شدن می توان گزینه cancel request را انتخاب کرد.
Clear cached URL
گزینه Clear cached URL زمانی کاربرد دارد که مدیر سایت قصد حذف حافظه کش سایت را دارد. برخی مواقع پیش میاید که اقدامات مربوط به حذف سایتی انجام شده اما گوگل آن سایت را حذف نکرده و صفحات کش شده در دسترس است. و گاهی آدرس تغییر کرده اما همچنان در گوگل بدون تغییر باقی مانده و صفحات کش شده در دسترس است.
برای حذف صفحات کش شده بایستی به صورت زیر عمل کرد:
- انتخاب گزینه NEW REQUST ( در صورت داشتن دسترسی لازم این گزینه قرمز رنگ است)
- تب Clear cached
- وارد کردن آدرس صفحات کش شده
- کلیک دکمه next
- انتخاب گزینه submit request در پنجره باز شده
پس از اتمام مراحل حافظه کش گوگل حذف شده و گوگل مجددا ایندکس صفحه را بررسی می کند.
در نتیجه هر زمان که نیاز به حذف سایت از نتایج جستجو گوگل باشد میتوان به مراجعه به search Google console در بخش removal این کار را به سادگی انجام داد و گوگل پس از بررسی درخواست در یک بازه چند روزه سایت را از نتایج جستجو حذف خواهد کرد.
سوالات متداول
برای حذف سایت از نتایج جستجو گوگل چکاری باید انجام داد؟
برای حذف سایت باید از طریق بخش removal در google search console اقدام کرده و یک new request ایجاد کرد و با وارد کردن آدرس سایت مراحل حذف را طی کرد.
حذف یک سایت در گوگل چه مقدار زمان می برد؟
پس از ثبت درخواست در قسمت Removal در google search console طی چند روزه آینده، در خواست توسط گوگل بررسی شده و سایت از نتایج جستجو گوگل حذف خواهد شد. این فرآیند خیلی زمانبر نیست.
چرا گزینه new request در بخش removal google console فعال نیست؟
دسترسی به بخش removal اهمیت ویژه ای دارد. این دسترسی فقط برای فردی وجود دارد که سایت را در گوگل ثبت کرده یا در تنظیمات دسترسی به او داده شده باشد. در غیر اینصورت گزینه برای شما خاکستری رنگ است و امکان ثبت درخواست را ندارید.