در فضای اینترنت هزاران محتوا با انواع مختلف وجود دارد و هر روز این مقدار به شکل قابل توجهی افزایش می یابد. از طرفی گوگل و ربات هایش همیشه سعی بر این داشته اند که در این فضای بی کران محتوا، بهترین و کارآمد ترین آنها را به کاربران خود نشان دهند.
از طرفی یکی از روش هایی که برای سئو یک سایت بسیار مهم است و با انجام آن می توان سایت خود را نسبت به رقبا متمایز کرد و رتبه آنرا در موتور جستجوی گوگل بهبود بخشید، استفاده از کد های نشانه گذاری اسکیما است. چراکه این کد ها به موتور جستجوی گوگل کمک می کند که محتوای شما را به صورت ساخت یافته دریافت و آنرا بهتر درک کند.
اسکیما چیست؟
نشانه گذاری اسکیما حاصل همکاری موتور های جستجوی برتر گوگل، یاهو، بینگ و یاندکس در ساخت Schema.org در سال ۲۰۱۱ است.
همان طور که گفتیم اسکیما یک اصل مهم برای سئو داخلی است. اسکیما در اصل کد هایی هستند که اطلاعات بیشتری از ساختار و محتوای یک صفحه را به موتور های جستجو می دهند. اینگونه است که نشانه گذاری اسکیما باعث بهبود سئو سایت شما می شود چراکه شما به موتور های جستجو کمک می کنید تا محتوا را دسته بندی کرده و محتوای مناسب را با سرعت بیشتری در اختیار کاربران قرار دهند.
پس در نتیجه گوگل یک امتیاز ویژه برای شما در نظر گرفته و آن هم نشان دادن سایت شما در رتبه های بالا تر و یا در جایگاه های خاص مانند گراف دانش گوگل است.
به طور مثال شما هنگام جستجوی یک کلمه کلیدی مانند اسم یک فیلم حتما با گراف دانش گوگل برخورد کرده اید. گراف دانش گوگل همان کادریست که هنگام نمایش نتایج جستجو به کاربر نشان داده می شود که حاوی اطلاعاتی از کلمه کلیدی جستجو شده کاربر است.
این اطلاعات عبارتند از:
- نام فیلم
- تاریخ ساخت فیلم
- توضیحات
- نویسندگان
- بازیگران
- و…
مثال دیگر استفاده از اسکیما ها نیز بسیار مشهود است و حتما با آن نیز برخورد داشته اید. این مثال همان ریچ اسنیپت تعداد آرا و امتیاز میانگین است که زیر آدرس بیشتر صفحه محصولات و یا مقالات سایت ها دیده می شود.
اما این اطلاعات توسط گوگل از کجا دریافت می شود؟ گوگل این اطلاعات را از سایت هایی دریافت می کند که از نشانه گذاری اسکیما برای اطلاعات خود استفاده می کنند.
اهمیت استفاده از اسکیما
اسکیما قطعا روی سئو تاثیر مثبت خواهد گذاشت، به ویژه بعد از آپدیت الگوریتم مرغ مگس خوار، گوگل توجهش به این روش بیشتر شد. همچنین استفاده از اسکیما باعث افزایش نرخ کلیک نیز می شود. پس سعی کنید همیشه از اسکیما استفاده کنید تا در کنار بهبود سئو و افزایش نرخ کلیک، باعث بهبود رتبه شما در موتور های جستجو شود.
نحوه استفاده افزونه اسکیما ابزار وردپرس
حالا که با اسکیما و اهمیت آن آشنا شدید بهتر است سراغ استفاده یکی از بهترین پلاگین ها یعنی افزونه اسکیما ابزار وردپرس برای کدگذاری اسکیما در وردپرس برویم.
برای اینکار ابتدا کافیست افزونه schema را از مخازن وردپرس قسمت افزونه ها > افزودن ، نصب کنید.
همچنین می توانید آنرا از طریق این لینک از سایت رسمی وردپرس دانلود کنید.
بعد از فعال کردن افزونه از پنل آن وارد settings شوید.
تنظیمات عمومی افزونه اسکیما ابزار وردپرس
حالا وارد تنظیمات عمومی افزونه اسکیما شده اید. در اینجا دو گزینه زیر در دسترس است:
- Site Type
- Publisher Logo
Site Type
در این گزینه باید نوع سایت خود را انتخاب کنید. هر یک از گزینه ها به ترتیب به معنای زیر هستند:
- سایت شخصی یا وبلاگی
- فروشگاه آنلاین
- سایت خبری و مجله ای
- کسب و کار های آفلاین کوچک
- سایت شرکتی
- سایت نمونه کار
- سایت عکاسی
- سایت موسیقی
- سایت های نقد و بررسی
- دایرکتوری تجارت آنلاین
- سایت های دانستنی آموزشی
- سایت پرسش و پاسخ
- سایت مدرسه یا دانشگاه
- سایر
Publisher Logo
در این قسمت هم باید لوگوی سایت خود را آپلود کنید. ابعاد پیشنهادی ۶۰۰px در ۶۰px است.
گراف دانش افزونه اسکیما ابزار وردپرس
حالا برای اینکه بتوانیم برای سایت خود مانند سایت هایی که در مثال ها مشاهده کردیم گراف دانش بسازیم، کافیست وارد بخش Knowledge Graph شویم.
این قسمت نیز دارای چهار بخش است که به توضیح هر یک می پردازیم.
Organization Info
در بخش This Website Represent ابتدا با توجه به حقیقی یا حقوقی بودن سایت خود یکی را انتخاب کنید:
- Organization: حقوقی
- Person: حقیقی
حال در Organization name یا Person Name نام سایت خود را وارد کنید.
در مرحله بعد در کادر Website URL آدرس سایت خود را وارد کرده و در صورت وجود Logo ، لوگوی سایت خود را آپلود کرده و روی گزینه ذخیره کلیک کنید.
search results
این بخش نیز شامل دو گزینه می باشد.
Enable Sitelinks Search Box: با فعال کردن این گزینه به گوگل اجازه می دهید تا یک سرچ باکس زیر آدرس سایت شما در نتایج جستجوی گوگل نشان دهد تا کاربران بتوانند از طریق آن کلمه کلیدی مورد نظر خود را درون سایت شما جستجو کنند.
Enable Site Name: در صورت فعال کردن این گزینه نیز نام برند شما در کنار آدرس سایتتان در جستجوی گوگل نمایش داده خواهد شد. علاوه بر این با فعال کردن این گزینه دو گزینه ی Site Name و Site Alternate Name هم برای شما فعال می شود که می توانید نام سایت خود را داخل هردو کادر وارد کنید.
Social Profiles
در این قسمت نیز کافیست آدرس شبکه های اجتماعی سایتتان را داخل کادر های مربوطه وارد کنید تا در گراف دانش گوگل نمایش داده شود.
Corporate Contacts
این گزینه نیز مربوط به اطلاعات تماس است که گزینه اول Contact Type به ترتیب شامل گزینه های زیر است:
- پشتیبانی مشتریان
- پشتیبانی فنی
- پشتیبانی مالی
- پرداخت قبض
- فروش
- رزرو
- پشتیبانی کارت اعتباری
- اورژانس
- ردیابی غرفه
- امداد جاده ای
- ردیابی بسته
که بعد از انتخاب گزینه مورد نظر کافیست داخل Telephone، شماره تماس خود و در کادر URL آدرس صفحه مورد نظر خود را وارد کنید. و در آخر روی ذخیره تغییرات کلیک کنید.
منو Schemas
این منو نیز شامل چهار بخش است:
General
با فعال کردن گزینه WPHeader and WPFooter و Comments گوگل می تواند کد اسکیما داخل هدر، فوتر و نظرات را بررسی کند.
Breadcrumbs
برای فعال کردن مسیر راهنما سایت خود نیز می توانید تیک گزینه Breadcrumbs را بزنید.
Special Pages
در این بخش نیز دو گزینه وجود دارد که در گزینه About Page باید صفحه درباره و در Contact Page صفحه تماس سایت خود را انتخاب کنید.
Embed
این قسمت نیز مربوط به صدا و ویدئو است که در صورت نیاز می توانید آنرا فعال کنید.
منو Advance
در این قسمت هم گزینه ای با نام Delete Data on Uninstall وجود دارد که با فعال کردن آن هنگامی که افزونه اسکیما را حذف کنید، تمامی اطلاعات مربوط به این افزونه حذف خواهد شد.
Types در افزونه اسکیما ابزار وردپرس
در نهایت هم می توانید در این بخش به اسکیماگذاری صفحات سایت خود و ویرایش آنها بپردازید. نکته قابل توجه در این قسمت این است که در نسخه رایگان فقط امکان اسکیما گذاری مقالات وجود دارد پس Article Type صفحات انتخابی خود را روی حالت مقاله یا همان BlogPosting قرار دهید.
همچنین سه بخش Extensions و Premium به علاوه About به ترتیب مربوط به افزودنی های اسکیما ، نسخه پولی و درباره اسکیما می باشد.
در آخر
امیدوارم این مقاله براتون مفید بوده باشه، همان طور که متوجه شدید استفاده از اسکیما باعث بالا بردن نرخ کلیک یک سایت خواهد شد پس سعی کنید برای بهبود رتبه سایت خود همیشه از این ویژگی استفاده کنید.
سوالات متداول
آیا امکان اسکیما گذاری برای محصولات هم وجود دارد؟
بله اما در حالت رایگان این قابلیت وجود ندارد و شما باید برای اسکیما گذاری محصولات از نسخه پولی این افزونه استفاده کنید.
استفاده از اسکیما چگونه باعث بهبود رتبه سایت خواهد شد؟
شاید اسکیما گذاری تاثیرش روی سئو یک سایت بسیار زیاد نباشد اما با توجه به بالا بردن نرخ کلیک می تواند تاثیر بسزایی روی افزایش تعداد بازدید کنندگان و بهبود رتبه یک سایت بگذارد.
اسکیما گذاری چگونه باعث افزایش نرخ کلیک می شود؟
اسکیما گذاری به صورت های مختلفی می تواند روی بالا بردن نرخ کلیک تاثیر بگذارد. برای مثال با بودن در گراف دانش یا داشتن میانگین امتیازدهی در زیر آدرس سایت از آن جهت که باعث ایجاد تمایز میان سایت شما با رقبا می شود، می تواند باعث جذب کاربر و بالا بردن نرخ کلیک سایت شما شود.